zaterdag 2 augustus 2014

Ontbijt in Marokko

Ieder land heeft een eigen ‘traditioneel’ ontbijt dat de tweede poot is van iedere zichzelf respecterende B&B in de hele wereld. Het is een deel van de Globalisering waar Marokko van harte aan meedoet. De eerste ochtend in Dar el Kasbah werden we er meteen op vergast. De basis van het ontbijt is: koffie of zwarte thee, pannenkoekjes, met en zonder zeer jonge kaas, platte ronde broodjes, boter, confituren en suiker. Iedere B&B heeft zo z’n eigen toevoegingen zoals hier een croissantje en (rechts) een mais broodje. Ik had bovendien om pot Marokkaanse thee gevraagd. Alhoewel het niet echt warm weer was, genoten we het ontbijt op de ruime binnenplaats waar we beschut tegen de koele zeewind werden door de muren van de oprijzende Kasba. Na het ontbijt ging ik die direct tekenen, terwijl Bert op verkenning de stad in ging. (7)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten